Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κέικ μανταρίνι με γλάσο!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
1 κούπα βρώμη (όχι αλεσμένη)
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη καστανή (να λείπει λίγο από την 2η κούπα)
1 κούπα χυμό μανταρινιού φρέσκο
1 κούπα ελαιόλαδο
Ξύσμα τριών μανταρινιών
10 σταγόνες υγρή βανίλια

Για το γλάσο μανταρινιού: 
1 κούπα άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλιές σούπας χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από ένα μανταρίνι


Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε, το χυμό και το ελαιόλαδο στην συνέχεια.Μετά από 1 λεπτό το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την βρώμη και στο τέλος το ξύσμα και την βανίλια. Χτυπάμε ελαφρά για 3 ακόμα λεπτά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα του κέικ αφού πριν την έχουμε  αλείψει παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις, για  1 ώρα περίπου.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το απλό γλάσο μας ανακατεύοντας τα τρία υλικά καλά. Αν το γλάσο μας είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε άχνη μέχρι να πετύχουμε ένα γλάσο σχετικά παχύρευστο.

Όταν είναι έτοιμο το κέικ μας, το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γλάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου