Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ασουρές ο αυθεντικός!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Μια συνταγή που έφερα απο το Αδραμύττιο της Τουρκίας όπως την δοκίμασα επανειλημμένα και πολύ μου άρεσε. Ασουρέ είχα δοκιμάσει και άλλες φορές στη χώρα μας αλλά αυτός είναι το κάτι άλλο!!!


Υλικά:

8 κουταλιές σούπας ζάχαρη (η ποσότητα είναι σχετική με το πόσο γλυκό μας αρέσει)
½ κιλό στάρι ολόκληρο που έχουμε μαλακώσει από την προηγούμενη μέρα στο νερό
1 φλυτζάνα ρεβίθια που έχουμε μαλακώσει από την προηγούμενη μέρα στο νερό
1 φλυτζάνα φασολάκια μαυρομάτικα (ξερά)
1 φλυτζάνα φουντούκια ελαφρά σπασμένα
1 φλυτζάνα αμύγδαλα ασπρισμένα ελαφρά σπασμένα
1 φλυτζάνα σταφίδες ξανθές ή μαύρες αποξηραμένες
1 φλυτζάνα βερίκοκα αποξηραμένα
1 φλυτζάνα σπόρους ροδιού
1 μεγάλη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό (όχι ζεστό)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
10 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
1 κουταλιά σούπας κανέλα


Εκτέλεση:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το μουλιασμένο στάρι, τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα φασολάκια. Προσθέτουμε νερό που να τα σκεπάζει δύο δάχτυλα τουλάχιστον.
Τα βάζουμε να βράζουν σε μέτρια φωτιά για κανένα δίωρο ή για μισή ώρα στη χύτρα.
Αυτό που θέλουμε είναι να μαλακώσουν. Όταν αυτό συμβεί προσθέτουμε όλους τους ξηρούς καρπούς, τα αρωματικά, το ξύσμα και τα ρόδια. Αφού τα αφήσουμε να βράσουν για πέντε λεπτά ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Το κορν φλάουρ θέλουμε να δώσει μια χυλώδη μορφή στο γλυκό μας.

Το σερβίρουμε ζεστό διακοσμώντας το με υλικά που περιέχει και προαιρετικά έξτρα κανέλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου