Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ζυμαρικά με σάλτσα λαχανικών και pesto!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

3 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε μέτρια κυβάκια
3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε  μέτρια κυβάκια
3 μανιτάρια μεγάλα πόρτο μπέλο  κομμένα σε  μέτρια κυβάκια
3 πιπεριές φλωρίνης  κομμένες σε μέτρια τετράγωνα
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε  μέτρια κυβάκια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
3 σκελίδες μεγάλες σκόρδο και 2 κομμένες σε
φετάκια
2 κουταλιές σούπας σάλτσα pesto ή μια φλυτζάνα χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 πακέτα σπαγγετίνη ολικής άλεσης ή κανονική, βρασμένη al dente (όχι πολύ βρασμένα, να κρατάνε λίγο)
Αλάτι – πιπέρι-ρίγανη
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα της σάλτσας
Μυζήθρα Χανίων για …απογείωση

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει λίγο διάφανο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις μελιτζές, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, και τα μανιτάρια.
Αφού τα σοτάρουμε και αυτά για 3 λεπτά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το pesto ή το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας και απογειώνουμε με μυζήθρα Χανίων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου